Opština Dimitrovgrad medijan medijan
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
Обавештење о извештавању за локални регистар извора загађивања    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    Позив за јавну расправу    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈA УРБАНИСТИЧКОГ ПРОЈЕКТА ЗА ГРАДЊУ ТУРИСТИЧКОГ КОМПЛЕКСА "ГОРЊА ПЛАНИНИЦА" НА К.П.БР. 847, 848, 850 И 851 К.О. ГОРЊА ПЛАНИНИЦА , ОПШТИНА ДИМИТРОВГРАД    -    УКУПАН ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА ИЗБОРА ЗА ОДБОРНИКЕ СО    -    ИНФОРМАЦИЈА О ПРИЈАВЉИВАЊУ ЗА ГЛАСАЊЕ ВАН БИРАЧКОГ МЕСТА    -    Позив за јавну расправу    -    Владица Димитров одржао састанак са члановима Удружења пчелара општине Димитровград    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ    -   

Најновије вести

ОБАВЕШТЕЊА 23.08.2023

ПОПИС ПОЉОПРИВРЕДЕ РАНГ ЛИСТА ПРИЈАВЉЕНИХ КАНДИДАТА ЗА ПОПИСИВАЧЕ

Републички завод за статистику објављује Ранг листу пријављених кандидата за пописиваче. За кандидате који се позивају у другу фазу селекције на Ранг-листи је наведен термин и место за предају документације и интервју. Сматра се да су објављивањем ове Ранг-листе сви кандидати који су конкурисали за посао пописивача обавештени о резултатима прве фазе селекције, и о томе када и где кандидати који су ушли у другу фазу селекције треба да дођу ради предаје тражене документације и интервјуа. Ранг-листу кандидата може се видети - овде. Потребна документација може се видети - овде. Напомена: У случају да се не одазове довољан број кандидата потребних за обуку, редом ће, телефоном и имејлом, бити позивани кандидати „испод црте“ (кандидати који нису у првом кругу позвани на предају документације и интервју), док се не обезбеди потребан број кандидата за обуку. Прелиминарна листа кандидата за пописиваче који се позивају на обуку биће објављена 1. септембра 2023. године, у 16 часова.

ОБАВЕШТЕЊА 28.07.2023

ПОЗИВ ФИЗИЧКИМ ЛИЦИМА ДА ИЗВРШЕ КАТЕГОРИЗАЦИЈУ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА У КОЈИМА ПРУЖАЈУ УСЛУГЕ СМЕШТАЈА

Законом о угоститељству (,,Сл. гласник РСˮ, бр. 17/2019) прописана је обавеза угоститеља који пружа услуге смештаја у објектима домаће радиности (кућа, апартман и соба) и објектима сеоског туристичког домаћинства, да изврши категоризацију тих објеката. Захтев за категоризацију се подноси преко еТуристе. С тим у вези ПОЗИВАМО сва физичка лица која услуге смештаја пружају на начин супротан наведеном закону, да се у што краћем року обрате јединици локалне самоуправе и поднесу захтев за категоризацију угоститељског објекта за смештај (кућа, апартман, соба или сеоско туристичко домаћинство). По добијању решења о категоризацији угоститељски објекат и угоститељ ће бити евидентирани у систем еТуристе, на који начин ће, у складу са позитивним прописима, моћи да наставе са пружањем угоститељских услуга смештаја на законит начин. Физичко лице у наведеним категорисаним објектима угоститељске услуге може да пружа непосредно или преко посредника, који може бити само правно лице или предузетник. У случају посредовања физичко лице и посредник закључују међусобни уговор који се ради евидентирања доставља органу јединице локалне самоуправе. У супротном, на основу члана 92. став 1. тачка 9) наведеног закона физичко лице је прекршајно одговорно, а запрећене казне се крећу у распону од 150.000 до 350.000 динара. За све додатне информације и пружање стручне помоћи стојимо на располагању и можете нам се обратити путем маила kabinetdimitrovgrad@gmail.com или на телефеоне 010/361-100 lokal 106. Такође, можете се обратити и Министарству туризма и омладине путем маила turizam@mto.gov.rs ili eturista@mto.gov.rs као и на телефоне 011/3149670 и 011/3139671.

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top