Opština Dimitrovgrad medijan medijan
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter

МЛАДИ-(Канцеларија за младе)

 

Дан младих 12. август

Општина Димитровград, 12. августа 2021. године обележава Дан младих уз догађај „Млади за Цариброд, Цариброд за младе“. На иницијативу Уједињених нација, 12. август је међународни дан посвећен младима и скретању пажње јавности на проблеме, потребе и потенцијале младих људи и од 2000. године се обележава  широм света. У Србији се овај дан обележава од 2007. године када је основано Министарство омладине и спорта.

            Млади у Димитровграду ће тог дана имати прилику да се упознају са омладинским организацијама и активностима у које се могу укључити у наредном периоду. Од омладинских организација сазнаће све о учешћу на  бесплатним обукама програмирања, воћарства и прераде воћа, покретања сопственог бизниса, о радионицама које ће им детаљније представити права младих и њиховог активног учешће у одлучивању. Наведене активности реализоваће се до краја године у склопу пројеката које финансира општина Димитровград, а реализују удружења грађана.  Током овог дана младима је омогућен бесплатан улаз на градски базен.

            На радионицама „Ти се питаш“ млади ће активно учествовати у креирању Омладинског клуба – простора за младе који ће бити прилагођен њиховим потребама. Млади ће имати прилике да кроз нови концепт „Одрживог развоја за све“ прикажу њихов план развоја Цариброда до 2030. године. Посебна пажња биће посвећена овогодишњој међународној теми дана младих „Трансформативни системи исхране: Омладинске иновације за здравље људи и планете“. Кроз дружење и вршњачку едукацију  млади ће отворити теме које се односе на потребе младих, али и снаге младих жена и мушкараца које могу допринети развоју локалне заједнице.

            Након трибина и радионица, млади ће имати прилику за дружење на отвореном уз музички наступ бенда „Веско и курири“.

            Догађај ће бити реализован уз поштовање мера које прописује Штаб за ванредне ситуације на територији општине Димитровград,  ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 .


УКЉУЧИВАЊЕ МЛАДИХ У ПЛАНИРАЊЕ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД ЗА 2024. ГОДИНУ - ТИ СЕ ПИТАШ

https://forms.gle/q3JiyeyzitFfA5jM7Општина Димитровград и Савет за младе позивају младе од 14 до 30 година да попуне анкету и изразе своје мишљење о потребама и положају младих у Димитровграду. Резултати анкете биће коришћени приликом креирања програма за младе и израде нацрта буџета за 2021.годину. Кроз изградњу партнерског односа између младих и општине повећава се активно учешће младих у друштву, подстиче друштвена интеграција и обезбеђује укљученост младих у развој омладинске политике. 

Анкета је отворена до 23.10.2020. године.

Линк за приступ анкети: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMkMIhuKO6lZORPGxIPNHeGcewMBg517vWCYvWK0Y8_wSvIQ/viewform


Општина Димитровград и Савет за младе спровели су онлине анкету о положају и потребама младих у Димитровграду у периоду од 09.10. до 23.10.2020. године. У попуњавање анкете били су укључени млади узраста од 14 до 30 година из Димитровграда. Циљ овог истраживања је прикупљање информација о потребама и положају младих, њиховим ставовима и изазовима са којима се суочавају. Резултати анкете део су анализе чији ће резултати бити коришћени приликом креирања омладинске политике и планирања програма и будзета за наредну 2021. годину. Кроз изградњу партнерског односа између младих и општине повећава се активно учешће младих у друштву, подстиче друштвена интеграција и обезбеђује укљученост младих у развој омладинске политике. Извештај анкете о положају и потребама младих у општини Димитровград преузмите на следећем линку.


Програм унапређења положаја и квалитета живота младих Димитровград 2021


Пратите нас на Инстаграму и Фејсбуку.

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top