Opština Dimitrovgrad medijan medijan
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter

Родна равноправност

 

 

 

Локални акциони план за родну равноправност у општини Димитровград 2021 - 2024

Локални акциони план за родну равноправност у општини Димитровград 2021 - 2024 основни је стратешки документ јединице локалне самоуправе који се доноси са циљем унапређивања родне равноправности.

Ово је први ЛАП за родну равноправност који се доноси у општини Димитровград.

Усвајањем и реализацијом ЛАП за родну равноправност општина Димитровград потврђује решеност да обезбедити што је могуће већи обим поштовања родне равноправности у својој средини. Усвајањем ЛАП за родну равноправност општина Димитровград такође исказује решеност да извршава све препоруке Владе РС, који се односе на унапређење родне равноправности, као и да спроведе посебне мере за повећање заступљености жена у локалној самоуправи и у процесима одлучивања.

Имајући у виду да је одрживи развој једино могућ уз равноправно учешће и креативно изражавање оба пола, усвајањем и реализацијом ЛАП за родну равноправност, општина Димитровград тежи испуњењу и афирмацији Агенде 2030.

ЛАП за родну равноправност у општини Димитровград 2021-2024 објављен је у Службеном листу Општине Димитровград бр.53,од 18.10.2021. године.

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top