Opština Dimitrovgrad medijan medijan
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
Директан пренос седнице СО Димитровград    -    ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    Ред вожње за стајалишта    -    Јавни састанак - Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације за лежиште "Мазгош" у КО Мазгош    -    Оглас о продаји покретне имовине путем усменог јавног надметања    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    Обавештење о извештавању за локални регистар извора загађивања    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    Позив за јавну расправу    -   

ДОГАЂАЈИ

ДОГАЂАЈИ 07.09.2020

БЪЛГАРИЯ ПРЕДОСТАВИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ НА СЪРБИЯ

Хуманитарната помощ се състои от 3336 пакета с хранителни стоки, произведени в България. Всеки един пакет е със средно тегло около 10 кг. и съдържа брашно, захар, ориз, макарони и бисквити. Към тях са добавени и 16690 бр. антибактериални сапуни за предпазване от разпространение на заразни заболявания в настоящата епидемиологична ситуация. От хуманитарната помощ ще се възползват над 3000 домакинства предимно възрастни хора над 65 години, социално уязвими групи и лица без доходи, живеещи в общините Цариброд, Бабушница и Босилеград. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са изготвени от Червения кръст на Сърбия при съблюдаване на строго определени критерии. В раздаването активно ще участват доброволци на Червения кръст на Сърбия, като всички продоволствени пакети ще бъдат занесени и предадени лично на адресите на най-нуждаещите се лица. На церемонията присъстваха: посланикът на Република България в Белград – Н. Пр. Радко Влайков, председателят на Червения кръст на Сърбия - проф. д-р Драган Радованович, кметът на Цариброд Владица Димитров, Иван Бошняк, Държавен секретар на Министерството на държавната администрация и местното самоуправление и генералният консул на Република България в Ниш Н.Пр. Димитър Цанев.

ДОГАЂАЈИ 07.09.2020

ДРУГА СЕДНИЦА СО ДИМИТРОВГРАД

На дневном реду седнице која је одржана у петак 04.09. било је укупно 35 тачака. На предлог председника општине Владице Димитрова тајним гласањем за већнице су изабране Тамара Милошев и Јелена Ђорђевић. Општинско веће сада има 5 већника. На седници је због неспојивости функција оставку на место одборника поднео Жан Цоневић, који је сада помоћник председника, а мандат одборника престао је и Владици Димитрову. Потврђени су мандати Владану Димову и Вањи Петров са листе „Александар Вучић – за нашу децу“. Уместо одборника Зорана Герова са листе „Ивица Дачић СПС“, који је изабран на место заменика председника општине, мандат је додељен Василу Велчеву. Потврђени су мандати нових одборника, а донето је и 12 Решења о именовању нових скупштинских одбора, савета и комисија. Већина одлука донета је једногласно. На седници је усвојена и одлука о примању изабраних, именованих и постављених лица у општини Димитровград.

ДОГАЂАЈИ 28.08.2020

Бољи услови за бављење спортом у Димитровграду уз подршку Европске уније

У Димитровграду је уз подршку Европске уније (ЕУ) унапређена спортска инфраструктура и тако обезбеђени бољи услови за бављење спортом и организовање различитих спортских и културних догађаја. ЕУ је преко програма ЕУ ПРО обезбедила 137.000 евра за реконструкцију помоћних и административних просторија спортског комплекса. Радови на објекту који сада има препознатљиву декоративну фасаду, обухватили су замену кровног покривача, инсталација и столарије, реконструкцију санитарних чворова и постављање изолације у складу са принципима енергетске ефикасности. Набављен је и нови намештај, док је новоформирани Центар за развој омладинског спорта добио компјутерску опрему. „Реализацијом овога пројекта ми промовишемо идеју спорта за све у општини, како међу аматерским спортским клубовима, тако и међу свим генерацијама становништва. Сада имамо обезбеђене услове да повећамо разноврсност и број програма које можемо да понудимо, пре свега младима у општини”, рекао је Владица Димитров, председник општине Димитровград која је учествовала у пројекту са 24.500 евра. „Унапређени услови за бављење спортом ће посебно значити бројним спортским клубовима и удружењима у Димитровграду која окупљају скоро 500 чланова”, рекао је Дејан Милев, менаџер пројекта у коме су као партнери учествовали и Спортски савез Цариброд и Јавна установа „Спортско-туристички центар Цариброд”. Пројекат је уз унапређење квалитета спортског садржаја допринео и бољим техничким условима за функционисање општинског стадиона, а у Димитровграду се надају да ће се, када услови то дозволе, повећати и број рекреативаца и посетилаца спортских манифестација. Кроз активности усмерене на примену принципа доброг управљања које се спроводе у партнерству са програмом Сwисс ПРО, који подржава Влада Швајцарске, израђен је и усвојен Правилник о коришћењу спортског објекта, а очекује се и усвајање Плана за развој спорта у општини Димитровград. Пројекат Адаптације спортског комплекса – реконструкција помоћних просторија у Димитровграду финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО. Комплементарне активности пројекта које се односе на примену принципа доброг управљања спроводе се у сарадњи са програмом Сwисс ПРО  који подржава Влада Швајцарске. Активности ЕУ ПРО програма, који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: региону Шумадије и Западне Србије и региону Јужне и Источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top