УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ НА ПОРОДИЧНИМ КУЋАМА И СТАНОВИМА    -    ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    Суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова - коначна ранг листа    -    Суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова - прелиминарне листе    -    Позив за достављање предлога за општинске награде    -    ОБАВЕШТЕЊЕ    -    ЛИСТЕ ФИРМИ/ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА ИЗАБРАНИХ НА ОСНОВУ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ПРИВРЕДНЕ СУБЈЕКТЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    ЈАВНИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ НА ПОРОДИЧНИМ КУЋАМА И СТАНОВИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД ЗА 2021 ГОДИНУ    -    Дан младих 12. август    -    Листа корисника за доделу пластеника    -   
Дан младих 12. август ОБАВЕШТЕЊА 05.08.2021

Дан младих 12. август

Општина Димитровград, 12. августа 2021. године обележава Дан младих уз догађај „Млади за Цариброд, Цариброд за младе“. На иницијативу Уједињених нација, 12. август је међународни дан посвећен младима и скретању пажње јавности на проблеме, потребе и потенцијале младих људи и од 2000. године се обележава  широм света. У Србији се овај дан обележава од 2007. године када је основано Министарство омладине и спорта.

            Млади у Димитровграду ће тог дана имати прилику да се упознају са омладинским организацијама и активностима у које се могу укључити у наредном периоду. Од омладинских организација сазнаће све о учешћу на  бесплатним обукама програмирања, воћарства и прераде воћа, покретања сопственог бизниса, о радионицама које ће им детаљније представити права младих и њиховог активног учешће у одлучивању. Наведене активности реализоваће се до краја године у склопу пројеката које финансира општина Димитровград, а реализују удружења грађана.  Током овог дана младима је омогућен бесплатан улаз на градски базен.

            На радионицама „Ти се питаш“ млади ће активно учествовати у креирању Омладинског клуба – простора за младе који ће бити прилагођен њиховим потребама. Млади ће имати прилике да кроз нови концепт „Одрживог развоја за све“ прикажу њихов план развоја Цариброда до 2030. године. Посебна пажња биће посвећена овогодишњој међународној теми дана младих „Трансформативни системи исхране: Омладинске иновације за здравље људи и планете“. Кроз дружење и вршњачку едукацију  млади ће отворити теме које се односе на потребе младих, али и снаге младих жена и мушкараца које могу допринети развоју локалне заједнице.

            Након трибина и радионица, млади ће имати прилику за дружење на отвореном уз музички наступ бенда „Веско и курири“.

            Догађај ће бити реализован уз поштовање мера које прописује Штаб за ванредне ситуације на територији општине Димитровград,  ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 .

 

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top