Opština Dimitrovgrad medijan medijan
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
Поновљени јавни увид у План генералне регулације Димитровград    -    Директан пренос 5. седнице Скупштине општине Димитровград    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    Ред вожње за стајалишта    -    Јавни састанак - Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације за лежиште "Мазгош" у КО Мазгош    -    Оглас о продаји покретне имовине путем усменог јавног надметања    -    Директан пренос седнице СО Димитровград    -    Обавештење о извештавању за локални регистар извора загађивања    -   
УПРАВЉАЊЕ СПОРЕДНИМ ЖИВОТИЊСКИМ ПРОИЗВОДИМА ОБАВЕШТЕЊА 21.07.2015

УПРАВЉАЊЕ СПОРЕДНИМ ЖИВОТИЊСКИМ ПРОИЗВОДИМА

Нешкодљиво уклањање споредних животињских производа, или анималног отпада, један је од највећих изазова Србије у области здравствене заштите животиња и људи и заштите животне средине. Укупно у Србији годишње настаје око 250.000 тона споредних животињских производа – угинулих животиња и отпадака од клања. Од тога се само око 20% прописно преради, а остало завршава по ливадама, каналима, сметлиштима, а забележени су случајеви да се део чак врати у исхрану људи.

Са овим великим проблемом суочавају се републичке и локалне власти, сточари, кланичари, прерађивачи, месари, ветеринари и грађани, свуда у Србији. У циљу његовог решавања, Еколошки центар „Станиште“ из Вршца, у партнерству са општинама Сјеница и Димитровград и градовима Суботица и Чачак, реализује пројекат „Систем за сакупљање споредних животињских производа у 4 региона у Србији“. Један од најважнијих резултата биће израда документације (студија изводљивости, план управљања, грађевински и други пројекти), са којом ће се конкурисати у програмима ЕУ за изградњу 4 локална система сакупљања споредних производа.

Анимацију можете погледати овде.

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top