АЛЕКСАНДРА ПРВА ДО ЧАСНОГ КРСТА    -    ВЛАДИЦА ДИМИТРОВ - НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА    -    Димитровградским малишанима додељени новогодишњи пакетићи    -    Још једна годишња изложба Удружења ликовних стваралаца “Димитровград”    -    У хуманитарном перформансу “Наша крила” прикупљено око 48 хиљада динара    -    У петак додела новогодишњих пакетића за децу која не похађају предшколску установу    -    Дејан Милев – За медије у 2020. години 12,5 милиона динара    -    Потписани уговори о додели подстицајних средстава пољопривредним произвођачима    -    Срећни Новогодишњи и Божићни празници    -    ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ГЛАВНЕ УЛИЦА У СЕЛУ ГОЈИН ДОЛ    -   
Превоз на територији општине Димитровград за све грађане бесплатан ОБАВЕШТЕЊА 10.12.2019

Превоз на територији општине Димитровград за све грађане бесплатан

До доношења одлуке о јавно-приватном партнерству са елементима концесије, која се очекује до средине наредне године, превоз на територији општине Димитровград за све категорије грађана биће бесплатан, изјавио је непосредно након завршетка седнице Општинског већа Владица Димитров, председник општине Димитровград.

Већници су на заседању утврдили и неколико предлога одлука, који ће се 18. децембра наћи пред одборницима локалног паламента на разматрање и усвајање. Међу њима је и предлог одлуке о буџету општине за 2020. годину, који ће према речима Димитрова бити достављен скупштинским органима онакав какав је био предложен на јавној расправи, која је одржана крајем новембра.

Такође, утврђен је и предлог одлуке о пословању буџета општине за период од 1. јануара до 30. септембра ове године.

“Реализација буџета за првих девет месеци ове године је на око 50%, а с обзиром да је у задњем кварталу реализација најбоља, очекујемо да она дође на око 67-68%, односно у номиналном износу око 550 милиона динара” – казао је Димитров

На седници Већа утврђен је и предлог одлуке о висини боравишне таксе. Димитров каже да ће боравишна такса у 2020. бити на нивоу на каквом је у овој години. За све регистроване угоститељеске објекте који нуде преноћиште она ће износити 100 динара по кревету за ноћ, док ће за категорисана домаћинства која издају кревете и кампинг места она бити 1000 динара на годишњем нивоу.

Детаљније о заседању Општинског веће говори Владица Димитров.

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top