Општина Димитровград обезбеђује новогодишње пакетиће за децу    -    ОПШТИНА ДИМИТРОВГРАД ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ ДАНАС ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ ПРОГРАМА ПОДРШКЕ ПРИВРЕДИ И ПРОГРАМА ПОДРШКЕ ПОЉОПРИВРЕДИ    -    ПРИ КРАЈУ ДРУГА ФАЗА ИЗРАДЕ ПРОЈЕКТНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПРЕЧИСТАЧА ОТПАДНИХ ВОДА У БЕЛЕШУ    -    Превоз на територији општине Димитровград за све грађане бесплатан    -    Нацрт буџета општине Димитровград на јавној расправи    -    Заврсени радови на асфалтирњу пута Поганово-Планиница    -    Састанак у Димитровграду поводом проширења Слободне зоне Пирот    -    Димитровградски привредници на консултативном састанку са представницима општине и USAID-а    -    Кинеска предузетница закупила простор за производњу одеће у Димитровграду    -    “Дани царибродске шушенице” у знаку великог броја туриста из Бугарске    -   
“Дани Царибродске шушенице” 16. и 17. новембра у Димитровграду ОБАВЕШТЕЊА 14.11.2019

“Дани Царибродске шушенице” 16. и 17. новембра у Димитровграду

Манифестација “Дани Царибродске шушенице” биће одржана по 5. пут у Димитровграду, 16. и 17. новембра, у циљу промоције и очувања традиционалних вредности, гастрономског и пољопривредног наслеђа овог краја.

Како је изјавио Васил Андрејев, директор СТЦ-а, манифестација ће се одржати на две локације у граду. У Спортској хали ће се представити произвођачи шушенице, месних прерађевина, млечних производа, ракије и вина. На штандовима у Балканској улици биће изложене прерађевине од воћа и поврћа, сувенири, грнчарије, производи од дрвета, гвожђа и домаћа радиност.

Целокупни догађај пратиће богат музички програм уз учешће многобројних музичких група. Главни концерт познате српске поп звезде Неде Украден заказан је за 16. новембар, у 19:00 часова, у центру града, док ће фолклористи и дувачки оркестар наступити 17. новембра у центру града и на платоу испред Спортске хале.

Као и претходних година очекује се велики број посетилаца из Србије и суседне Бугарске, а улаз ће током трајања манифестације бити слободан.

Овај дводневни гастро-туристички догађај организује Спортско туристички центар “Цариброд” под покровитељством Општине Димитровград.

Извор: Портал ФАР


“Дните на царибродската шушеница” 16. и 17 ноември в Цариброд

Манифестацията “Дните на царибродската шушеница” се провежда за 5-ти път в Цариброд, на 16. и 17 ноември, с цел промоция и съхраняване на традиционните ценности, гастрономичното и земеделското наследство.

Според думите на Васил Андрейев, директор на СТЦ, манифестацията се провежда на две места в града. В Спортната зала се представят производителите на шушеници, месни изделия, млечни продукти, ракия и вино. На щандовете в Балканска улица ще могат да се видят продукти, направени от плодове и зеленчуци, сувенири, керамика, дървени и желязни изделия и домашни занаятчийски изделия.

Цялото събитие ще бъде придружено от богата музикална програма с участие на многобройни музикални групи. Главния концерт на известната сръбска певица Неда Украден зе насрочен за 16 ноември, в 19:00 часа, в центъра на града, а фолклористите и духовия оркестър ще се представи на 17 ноември в центъра на града и пред Спортната зала.

Както и през миналите години очакват се голям брой посетители от Сърбия и съседна България, по време на манифестацията входът е свободен.

Това двудневно гастро-туристическо събитие се организира от Спортен туристически център “Цариброд” под покровителство на Община Цариброд.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top