Наредбa општинског штаба за ванредне ситуације    -    З А К Љ У Ч А К    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    НАРЕДБА И ОДЛУКА    -    НАРЕДБА    -    СЪОБЩЕНИЕ    -    НАРЕДБЕ    -    XXXVII седницa Скупштине општине Димитровград    -    Пријава детета у предшколску установу електронским путем    -    Општина Димитровград и Фондација "Замисли живот" отворили су рачун за прикупљање средстава    -   
Дан општине Димитровград - најава ОБАВЕШТЕЊА 16.09.2019

Дан општине Димитровград - најава

Општина Димитровград – Цариброд и ове године ће обележити 21. септембар, Дан општине и празник Рождества пресвете Богородице, у народу познат као Мала Богородица.

Званични и свечани део почеће у 12:00 сати у холу Центра за културу, пријемом за званице и госте.

После тога ће на платоу испред Центра за културу, од 12:30 сати, почети наступ Културно-уметничког друштва „Цариброд“, а у току наступа кроз посебну тачку управо реновирани плато ће, на свечан начин, у 12:45 сати отворити потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Свечана седница Скупштине општине, на којој ће бити уручене годишње награде и признања, почеће у 13:00, а завршиће се пре 14:30 часова, јер ће тада у холу Центра за културу и на платоу испред њега бити отворена репрезентативна археолошка изложба „Софија и Београд – археолошки бисери“. Изложбу у Димитровград доноси Археолошки институт Бугарске и то ће бити прво њено представљање после Софије и Београда, где је почетком лета имала две истовремене и истоветне поставке.

Обредни или верски део Дана општине почеће нешто раније у 08:00 сати у цркви Рођења пресвете Богородице, где ће до 10:30 сати свечану литургују служити Његово Преосвештенство владика нишки Арсеније. Одмах после литургије почеће и литије, које ће бити пронете кроз улицу Васила Левског, Београдску, Балканску и натраг до цркве, улицом Христа Ботева.

Поред потпредседнице Владе Зоране Михајловић, владике нишког Арсенија и амбасадора Р. Бугарске у Србији Радка Влајкова, гости на Дану општине биће и председници и представници братских градова и општина са којима Димитровград сарађује у Србији и Бугарској.

Извор: Портал ФАР


Ден на община Цариброд - съобщение

Община Димитровград – Цариброд и тази година ще празнува 21 септември, Деня на общината и празника Рождество на света Богородица, в народа известна като Малка Богородица.

Официалната и тържествена част ще започне в 12:00 часа в хола на Центъра за култура, когато ще бъде приема на гостите.

След това на платото пред Центъра за култура, от 12:30 часа, ще започне изпълнението на Културно-художественото дружество „Цариброд“, а по време на изпълнението чрез специална точка, току що реновираното плато, по тържествен начин, в 12:45 часа ще бъде открито от страна на вицепрезидента на Парламента и министърката на строителството, движението и инфраструктурата Зорана Михайлович.

Тържественото заседание на Общинския съвет, на което ще се връчват тазгодишните награди и грамоти, започва в13:00, а свършва преди 14:30 часа, понеже тогава в хола на Центъра за култура и на платото пред пред него, ще бъде открита археологическа изложба „София и Белград - археологически бисери“. Изложбата в Цариброд донася Археологическият институт на България и това ще е нейно първо представяне след София и Белград, където в началото на лятото имаше две подобни изложби.

Обредната или религиозна част от Деня на общината ще започне малко преди 08:00 часа в църквата Рождество на света Богородица, където до 10:30 часа тържествената литургия ще отслужи Негово Светейшество владика Нишки Арсение. Веднага след литургията ще започнат и литиите, които ще бъдат пренесени през улица Васил Левски, Белградска, Балканска и назад до църквата през улица Христо Ботев.

Освен вицепрезидента на Парламента Зорана Михајлович, владика Нишки Арсение и посланика на Р. България Радко Влайков, ще гостуват и кметове и представители на братските градове и общини с които Цариброд сътрудничи в Сърбия и България.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top