Н А Р Е Д Б A    -    О Д Л У К A о укидању ванредне ситуације на територији општине Димитровград    -    Н А Р Е Д Б A    -    О Д Л У К A о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Димитровград    -    Н А Р Е Д Б A    -    Н А Р Е Д Б A    -    Честитка    -    ЈЕЛЕНА ТРИФУНОВИЋ У ПОСЕТИ ДИМИТРОВГРАДУ    -    Н А Р Е Д Б Е    -    УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -   
УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД ДОГАЂАЈИ 22.12.2020

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД

СО Димитровград је 18.12.2020. године усвојила буџет општине Димитровград за 2021. годину.

Због пандемије коронавируса било је изузетно тешко планирати буџет за наредну годину. Ако се оваква ситуација настави све културне и спортске манифестације и јавна дешавања биће одложене или реализоване у складу са наредбама и препорукама Стручно оперативног тима и Кризног штаба. Текућа година биће завршена у позитивном салду. И наредне године биће субвенција у пољопривреди 8 милиона динара, завршетак сокака у приградским насељима - 15 милиона, туризам -  3 милиона и израда стратегије о развоју туризма, канализациона мрежа у Лукавици од 6 милиона за један део прикључака на канализациони колектор, средства за енергетску ефикасност зграда, средства за субвенцију кровова, врата, а сада и фасада. издвојена су средства за пројектна планирања – 24 милиона, субвенције у привреди – 9,5 милиона, у спорту 28,5 милиона, за јавно информисање 12,5 милиона динара, за НВО сектор 5,8 милиона, за младе 10 милиона, замена јавне расвете 1. део инвестиције 18 милиона динара.

Одборници су на седници усвојили квартални извештај Комуналца и усвојили план и програм рада са финансијским планом ЈП „Комуналац“ за 2021. Годину. Усвојен је програм пословања Установе за спорт и туризам Спортско туристички центар Цариброд са финансијским планом за 2021. годину. Усвојен је програм рада за 2021. годину Центра за социјални рад, план и програм рада народне библиотеке „Детко Петров“ са финансијским планом за предстојећу годину, програм рада Центра за културу, такође са финансијским планом за наредну годину и план и програм рада и финансијски план за 2021. годину Историјског архива Пирот. Одборници су усвојили и програм рада и буџет Црвеног крста Димитровград са финансијским планом за предстојећу годину, а такође је усвојен и план рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Димитровград за 2021. годину. Укупан буџет општине за предстојећу годину износи 779.363.000,00 динара.

На седници су усвојене и одлуке о локалним комуналним таксама, о накнадама за коришћење јавних површина, о висини услуга које врши Општинска управа општине Димитровград за следећу годину. Усвојен је и Кадровски план органа и служби општине Димитровград за наредну годину.

На седници Со Димитровград изабран је и директор установе за спорт и туризам Спортско туристички центар Цариброд, због истека мандата претходног директора. За директора установе изабран је досадашњи директор те установе Васил Aндрејев.

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top