З А К Љ У Ч А К којим се одређују превентивне мере против епидемије заразне болести КОВИД-19 за период 03.08.2020. до 24.08.2020. године    -    З А К Љ У Ч А К којим се одређују превентивне мере против епидемије заразне болести КОВИД-19 за период 17.07.2020. године до 03.08.2020. године    -    З А К Љ У Ч А К    -    РАНИ ЈАВНИ УВИД    -    Наредбa општинског штаба за ванредне ситуације    -    З А К Љ У Ч А К    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    НАРЕДБА И ОДЛУКА    -    НАРЕДБА    -    СЪОБЩЕНИЕ    -   
Кинеска предузетница закупила простор за производњу одеће у Димитровграду ДОГАЂАЈИ 25.11.2019

Кинеска предузетница закупила простор за производњу одеће у Димитровграду

Општина Димитровград потписала је уговор са предузетником Меи Ту, кинеском држављанком, којим је дала у закуп пословни простор у Балканској улици, у непосредној близини железничке станице. Меи Ту је власник предузетничке радње у Пироту под називом Yu Chen где послује од 2016. године.

По речима Драгана Манчева, помоћника председника општине, кинеска предузетница има намеру да простор користи за производњу одеће и да намерава да упосли 20-ак радника.

„У питању је заинтересовани инвеститор који већ 4 године послује успешно на територији Града Пирота и упошљава око 50-ак радника у области текстилне производње. Он је изразио заинтересованост да ту своју производњу прошири и на територију општине Димитровград. Нашли смо одговарајући пословни простор који задовољава услове. Инвеститору се допао тај простор и изразио је жељу да тамо пребаци одређени број својих машина и покрене производњу на територији општине Димитровград“, изјавио је новинарима Манчев и додао да ће вероватно бити потребно месец дана да се тај простор адекватно опреми и припреми за производњу.

Фирма „Yu Chen“ тренутно производи за домаће тржиште, али је по речима Манчева заинтересована да покрену производњу за подручје Бугарске при чему им одговара положај Димитровграда и могућност да ће моћи да послују у бесцаринском режиму у оквиру Слободне зоне Пирот.

Извор: Портал ФАР


Китайска предпиемачка наема място за производство на дрехи в Цариброд

Община Цариброд подписа договор с предприемачката Меи Ту, китайска гражданка за даване под наем бизнес
помещение в улица Балканска, в непосредствена близост до железопътната гара. Меи Ту е собственица на
предпиемаческа фирма в Пирот назована Yu Chen, където работи от 2016 година.

Според думите на Драган Манчев, помощник-кмет на общината, китайската предприемачка желае да използва
помещението за производство на дрехи и възнамерява да наеме около 20 работници.

„Става въпрос за инвеститор който вече 4 години работи успешно на територията на Град Пирот и наема около 50
работници в областта на текстилното производство. Той прояви интерес да разшири производството си на територията на община Цариброд. Намерихме подходящо бизнес помещение, което отговаря на изискванията. Инвеститорът хареса помещението и пожела да премести няколко свои машини и започне производство на територията на община Цариброд", заяви пред медиите Манчев и добави, че вероятно ще отнеме един месец помещението да се оборудва и подготви за производство.

Фирмата „Yu Chen“ в момента произвежда за домашен пазар, но според думите на Манчев, тя е заинтересована да започне производство за Българския пазар, поради което им подхожда географското положение на Цариброд и възможността за работа в безмитната зона в рамките на Свобоодна зона Пирот.

Източник: Портал ФАР

​​​​​​​

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top