Кутак за младе    -    СРЕДЊОШКОЛЦИ УЧЕСТВУЈУ У ПЛАНИРАЊУ ЛОКАЛНОГ БУЏЕТА    -    Н А Р Е Д Б A    -    “IPARD II програм као инструмент финансијске подршке за развој агротуризма”    -    ЈАВНИ ОГЛАС РАДИ ПРУЖАЊА СТАМБЕНЕ ПОДРШКЕ У ВИДУ УНАПРЕЂЕЊА УСЛОВА СТАНОВАЊА    -    УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    ВЛАЙКОВ И ЦАНЕВ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЦАРИБОРД    -    ТРЕЋА СЕДНИЦА СО ДИМИТРОВГРАД    -    Анкета о потребама и положају младих у Димитровграду    -    НАРЕДБА    -   
“Дани царибродске шушенице” у знаку великог броја туриста из Бугарске ДОГАЂАЈИ 19.11.2019

“Дани царибродске шушенице” у знаку великог броја туриста из Бугарске

Пета по реду гастро-туристичка манифестација “Дани царибродске шушенице”, која је одржана у Димитровграду под слоганом “Укус новембра”, протекла је у знаку великог броја излагача и посетилаца, а посебно туриста из суседне Бугарске. У центру пажње је шушеница, за чији квалитет су се у спортској хали надметали бројни произвођачи.

На крају првог дана стручни жири је издвојио најбоље шушенице. „Нај-благу шушеницу” припремило је пољопривредно газдинство Спасов, те су плакета за прво место и пригодни поклони отишли у руке Саше Спасова. Вицешампион по квалитету шушенице је Тошко Цветков, а треће место припало је Ивицу Тодорову. Штанд “Баџа” постављен од стране породица Виденов и Ранчев је проглашен за најбоље уређени штанд на овом догађају.

Препуна гостију била је и централна градска улица, где су се представљале традиционалне вредности овог краја уз богат културно-уметнички програм који су обележили концерт популарне поп звезде Неде Украден, Царибродског оркестра, Дувачког оркестра Цариброд и културно-уметничког друштва “Цариброд”.

Овај дводневни догађај организовао је спортско туристички центар “Цариброд” уз подршку општине Димитровград, а манифестацију је отворио председник општине Владица Димитров.

Један од кључних утисака са овог догађаја је неколико десетина аутобуса из суседне Бугарске и Ниша који су довезли стотине туриста, као и преко 200 излагача, што говори о економском значају и потенцијалу овакве манифестације за Димитровград.

Извор: Портал ФАР


Събитието “Дните на царибродската шушеница” бе посетено от голям брой туристи от България

Петата поредна гастро-туристическа манифестация “Дните на царибродската шушеница”, която бе проведена в Цариброд под мотото “Вкусът на ноември”, ще се помни по голям брой излагатели и посетители, а най-вече по туристите от съседна България. В центъра на вниманието е шушеницата, а за качеството и се надпреварваха в спортната зала многобройни производители.

В края на първия ден журито определи най-добрите шушеници. „Най-сладка шушеница” бе подготвена от земеделското стопанство Спасов и плакетата за спечелено първо място и подаръците отидоха в ръцете на Саша Спасов. Вицешампионът по качество на шушеница е Тошко Цветков, а трето място взе Ивица Тодоров. Щандът “Баджа” принадлежащ на семействата Виденов и Ранчев, бе избран за най-добре декориран щанд на събитето.

Централната градска улица бе пълна с гости. В нея се представяха традиционните ценности от този край с богата културно-артистична програма, концертите на популярната поп звезда Неда Украден, Царибродския оркестър, Духовия оркестър Цариброд и културно-художественото дружество “Цариброд”.

Това двудневно събитие бе организирано от спортно-туристическия център “Цариброд” с подкрепата на община Цариброд, а манифестацията бе открита от кмета на общината Владица Димитров.

Най-голямо впечатление направиха няколко десетки автобуса от съседна България и Ниш, с които дойдоха стотици туристи, както и над 200 излагатели, което говори за икономическото значение и потенциала на подобна манифестация за Цариброд.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top