З А К Љ У Ч А К којим се одређују превентивне мере против епидемије заразне болести КОВИД-19 за период 03.08.2020. до 24.08.2020. године    -    З А К Љ У Ч А К којим се одређују превентивне мере против епидемије заразне болести КОВИД-19 за период 17.07.2020. године до 03.08.2020. године    -    З А К Љ У Ч А К    -    РАНИ ЈАВНИ УВИД    -    Наредбa општинског штаба за ванредне ситуације    -    З А К Љ У Ч А К    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    НАРЕДБА И ОДЛУКА    -    НАРЕДБА    -    СЪОБЩЕНИЕ    -   
Асфалтирањем главне улице у Гојин Долу завршава се грађевинска сезона ДОГАЂАЈИ 14.11.2019

Асфалтирањем главне улице у Гојин Долу завршава се грађевинска сезона

Како је рекао Жан Цоневић, помоћник председника општине Димитровград, пројекат је вредан скоро 32 милиона динара. Готово километар дугачка улица асфалтираће се од улаза у село са регионалног пута, па до аутобуске окретнице. Коловоз ће бити широк четири и по метра и биће урађен са два слоја асфалта, укључујући и хабајући. С једне стране ће имати тротоар ширине метар и по, а са друге такозвани „гајгер“ сливник, који ће одводити сву атмосферску воду у за то претходно изграђени реципијент.

Цоневић очекује да ће посао бити завршен до краја месеца и најављује асфалтирање такозване „стрме“ улице код улаза у Лукавицу, као и асфалтирање пута од центра горњег Белеша до Лукавице и исто тако и до „Еврогаса“. Инвеститор свих радова је Општина Димитровград, а и извођач је „Друмови АД“ из Пирота.

Он такође напомиње да је већ издвојено око 28 милиона динара за поправку и асфалирање преосталих неасфалтираних сокака и уличица у Жељуши, Белешу, Лукавици и Гојин Долу. Тај захват ће се одрадити од пролећа, односно са почетком нове грађевинске сезоне.

Извор: Портал ФАР


С асфалтиране на главната улица в Гоин Дол завършва се сезонът на строителството

Според думите нa Жан Цоневич, помощник-кмет на община Цариброд, проектът е на стойност от около 32 милиона динара. Почти един километът дълга улица ще се асфалтира от входа в селото от регионалния път, до автобусната спирка. Пътят ще е на широчина 4 метра и половина и ще има два слоя асфалт, включвайки и повърхностния. От едната страна ще има тротоар на широчина метър и половина, а от другата така наречения „гайгер“ дренаж, който ще източва цялата атмосферна вода със по-рано направен получател.

Цоневич очаква, че работата ще се свърши до края на месеца и каза, че ще се асфалтира така наречената „стърмна“ улица до входа в Лукавица, както и асфалтиране на пътя от центъра на горни Белеш до Лукавица и също така до „Еврогас“. Инвеститор на всичките строитрелни работи е Община Цариброд и изпълнител е фирмата „Друмови АД“ от Пирот.

Той каза, че са осигурени около 28 милиона динара за реконструкция и асфалиране на останалите пътеки и улички в Желюша, Белеш, Лукавица и Гоин Дол. Това ще се работи през следващата пролет, т.е. от началото на новия строителен сезон.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top