З А К Љ У Ч А К    -    РАНИ ЈАВНИ УВИД    -    Наредбa општинског штаба за ванредне ситуације    -    З А К Љ У Ч А К    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    НАРЕДБА И ОДЛУКА    -    НАРЕДБА    -    СЪОБЩЕНИЕ    -    НАРЕДБЕ    -    XXXVII седницa Скупштине општине Димитровград    -   
Представљено наслеђе Цариброда у емисији “Шареница” ДОГАЂАЈИ 31.10.2019

Представљено наслеђе Цариброда у емисији “Шареница”

Водитељи Ана Бабић и Слободан Шаренац угостили су у емисији “Шареница” на првом програму РТС-а представнике културних, спортских и других институција и удружења из Димитровграда / Цариброда.

Директор спортско-туристичког центра “Цариброд” Васил Андрејев и Марија Ставров Нацков упознали су гледаоце са најзначајним спортским и туристичким догађајима, међу којима централно место заузима манифестација “Дани царибродске шушенице”, која ће ове године бити одржана 16. и 17. новембра.

Познати кулинар Стамбол Гештамов, пореклом из села Куса Врана, припремио је за госте у студију традиционалну царибродску трпезу. Председник удружења “Паметник” Небојша Виденов најавио је предстојећи Трећи међународни фестивал дувачких оркестара “Цариброд”, који ће од 31. октобра до 3. новембра окупити 4 окестра из 3 државе. Тони Алексов из Центра за културу говорио је о овој институцији, у оквиру које ради позориште “Христо Ботев”, галерија “Методи Мета Петров” и КУД “Цариброд, најављујући “Балкан театар фест” од 6. до 15. новембра.

Душица Средојевић из Земљорадничке задруге “Стара појата” представила је ајвар, произведен у овој задрузи, а председник ловачког удружења “Видлич” Славољуб Маноилов ловно-туристичке потенцијале. У културном и музичком делу “Шаренице” наступили су КУД “Цариброд”, Царибродски оркестар и естрадна звезда Јелена Костов.

Извор: Портал ФАР


Представяне на традицията на Цариброд в предаването “Шареница”

Водещите на предаването “Шареница”, което се излъчва по първа програма на РТС, Ана Бабич и Слободан Шаренац посрещнаха представители на културни, спортни и други институции и сдружения от Цариброд.

Директорът на спортно-туристическия център “Цариброд” Васил Андрейев и Мария Ставров Нацков запознаха зрителите с най-значимите спортни и туристически събития, между които централно място заема манифестацията “Дните на царибродската шушеница”, която тази година ще се състои на 16 и 17 ноември.

Познатия кулинар Стамбол Гещамов, с потекло от село Куса Врана, подготви за гостите в студиото традиционна царибродска трапеза. Председателят на сдружението “Паметник” Небойша Виденов обяви предстоящия Трети международен фестивал на духуви оркестри “Цариброд”, който от 31 октомври до 3 ноември ще събере 4 оркестъра от 3 държави. Тони Алексов от Центъра за култура говори за тази институция, в рамките на която работи театърът “Христо Ботев”, галерията “Методи Мета Петров” и КХД “Цариброд" и обяви предстоящия “Балкан театър фест” од 6 до 15 ноември.

Душица Средойевич от Земеделската кооперация “Стара поята” представи айвар, произведен в тази кооперация, а председателят на ловното сдружение “Видлич” Славолюб Маноилов ловно-туристическите потенциали. В рубриката посветена на културата и музиката в “Шареница” се представи КХД “Цариброд”, Царибродския оркестъ и певицата Йелена Костов.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top