Старо жељушко гробље и црква Ђурђиц, ново излетиште и верско средиште за Цариброђане    -    “Дани Царибродске шушенице” 16. и 17. новембра у Димитровграду    -    Асфалтирањем главне улице у Гојин Долу завршава се грађевинска сезона    -    В Цариброд се проведе научна конференция “Култура и литература на етническите българи в Сърбия    -    ВИДЕО: Посланикът Радко Влайков получи плакет на община Цариброд    -    Општина Димитровград расписала конкурс за доделу студентских стипендија    -    Усвојена одлука о покретању иницијативе да се Димитровграду промени назив у Цариброд    -    Успешан наступ КУД-а “Цариброд” на “Вурдијади” у Бабушници    -    Дувачки оркестри по трећи пут од Цариброда праве град музике    -    Представљено наслеђе Цариброда у емисији “Шареница”    -   
Обилазак радова на путу Планиница – Бански Дол – Поганово ДОГАЂАЈИ 16.10.2019

Обилазак радова на путу Планиница – Бански Дол – Поганово

Пре непуних месец дана почела је друга фаза радова на изградњи пута Планиница – Бански Дол – Поганово. Председник општине Димитровград Владица Димитров је заједно са власником предузећа “Друмови АД” Гораном Денчићем обишао радове, за које је издвојено око 85 милиона динара од стране Јавног предузећа “Путеви Србије”.

Председник општине је истакао за медије да је веома задовољан динамиком радова и нада се да ће до краја новембра бити завршени.

“Радови су доста поодмакли. Већи део деонице је већ припремљен и велики број машина је овде. Што се тиче извођача радова немам никакву примедбу. Они су овај посао схватили озбиљно. Овај путни правац нам је јако битан и драго ми је да смо успели да ово реализујемо. Мислим да ће и грађани бити задовољни” – додао је Димитров.

Он је нагласио да ће се деоницом од Димитровграда до Поганова доста скратити вожња бугарским туристима који долазе и нада се још већем развоју овог краја након сређивања водоснабдевања Поганова, чији је пројекат завршен, а финасирање се очекује у наредне две године.

Извор: Портал ФАР


Обиколка на строителните работи по пътя Планиница – Бански Дол – Поганово

Преди по-малко от месец започна втората фаза на строителните работи по пътя Планиница – Бански Дол – Поганово. Кметът на община Цариброд Владица Димитров заедно с собственика на предприятието “Друмови АД” Горан Денчич обиколи строителните работи, за които бяха отделени около 85 милиона динара от страна на Общественото предприятие “Пътищата на Сърбия”.

Кметът на общината каза пред медиите, че е много доволен от динамиката на строителните работи и се надява, че до края на ноември ще се завършат.

“Строителните работи са много напреднали. По-голяма част от участъка е вече подготвен и се използват голям брой машини. По отношение на изпълнителите на работата нямам забележки. Отношението им към работата е сериозно. Този път е много важен за нас и радваме се, че успяхме да го реализираме. Мисля, че и гражданите ще са доволни" - добави Димитров.

Той подчерта, че по участъка от Цариброд до Поганово ще е много по-кратко пътуването на българските туристи, които идват тук и се надява на още по-голямо развитие на този край след решаването на проблема с водоснабдяването на Поганово, за което е направен проект, а финансирането се очаква пред идващите две години.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top