Старо жељушко гробље и црква Ђурђиц, ново излетиште и верско средиште за Цариброђане    -    “Дани Царибродске шушенице” 16. и 17. новембра у Димитровграду    -    Асфалтирањем главне улице у Гојин Долу завршава се грађевинска сезона    -    В Цариброд се проведе научна конференция “Култура и литература на етническите българи в Сърбия    -    ВИДЕО: Посланикът Радко Влайков получи плакет на община Цариброд    -    Општина Димитровград расписала конкурс за доделу студентских стипендија    -    Усвојена одлука о покретању иницијативе да се Димитровграду промени назив у Цариброд    -    Успешан наступ КУД-а “Цариброд” на “Вурдијади” у Бабушници    -    Дувачки оркестри по трећи пут од Цариброда праве град музике    -    Представљено наслеђе Цариброда у емисији “Шареница”    -   
Мала Госпојина и Литије у центру Димитровграда ДОГАЂАЈИ 23.09.2019

Мала Госпојина и Литије у центру Димитровграда

Празничном литургијом у цркви “Рождество Пресвете Богородице” у Димитровграду, у присуству великог броја верника, поклоника хришћанства и представника друштвено-политичког и јавног живота, почело је обележавање великог хришћанског празника, који се прославља и као Дан града.

Празник, познат и као Мала Госпојина, један је од најпоштованијих, када се у многим градовима и селима одржавају народни сабори. Према библијском предању на данашњи дан Јоаким и Ана из Назарета после дугогодишњих молитви су добили кћер и заветовали се да ће је посветити Богу.

Литургију у димитровградској цркви служио је Његово Преосвештенство владика нишки Арсеније уз саслужење свештенства и црквеног хора.

Након литургије, централним улицама Димитровграда прошетала је свечана литија.

Домаћин овогодишње славе Васил Андрејев, директор Спортско туристичког центра “Цариброд” колач са венцем предао је Николајчи Манову, директору Центра за културу.

Извор: Портал ФАР

 

 

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top