Наредбa општинског штаба за ванредне ситуације    -    З А К Љ У Ч А К    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    НАРЕДБА И ОДЛУКА    -    НАРЕДБА    -    СЪОБЩЕНИЕ    -    НАРЕДБЕ    -    XXXVII седницa Скупштине општине Димитровград    -    Пријава детета у предшколску установу електронским путем    -    Општина Димитровград и Фондација "Замисли живот" отворили су рачун за прикупљање средстава    -   
Мала Госпојина и Литије у центру Димитровграда ДОГАЂАЈИ 23.09.2019

Мала Госпојина и Литије у центру Димитровграда

Празничном литургијом у цркви “Рождество Пресвете Богородице” у Димитровграду, у присуству великог броја верника, поклоника хришћанства и представника друштвено-политичког и јавног живота, почело је обележавање великог хришћанског празника, који се прославља и као Дан града.

Празник, познат и као Мала Госпојина, један је од најпоштованијих, када се у многим градовима и селима одржавају народни сабори. Према библијском предању на данашњи дан Јоаким и Ана из Назарета после дугогодишњих молитви су добили кћер и заветовали се да ће је посветити Богу.

Литургију у димитровградској цркви служио је Његово Преосвештенство владика нишки Арсеније уз саслужење свештенства и црквеног хора.

Након литургије, централним улицама Димитровграда прошетала је свечана литија.

Домаћин овогодишње славе Васил Андрејев, директор Спортско туристичког центра “Цариброд” колач са венцем предао је Николајчи Манову, директору Центра за културу.

Извор: Портал ФАР

 

 

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top