Наредбa општинског штаба за ванредне ситуације    -    З А К Љ У Ч А К    -    ОБАВЕШТЕЊЕ - УВИД ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ДИМИТРОВГРАД    -    НАРЕДБА И ОДЛУКА    -    НАРЕДБА    -    СЪОБЩЕНИЕ    -    НАРЕДБЕ    -    XXXVII седницa Скупштине општине Димитровград    -    Пријава детета у предшколску установу електронским путем    -    Општина Димитровград и Фондација "Замисли живот" отворили су рачун за прикупљање средстава    -   
Поводом празника општине Димитровград на свечаној седници уручена општинска награда и признања ДОГАЂАЈИ 23.09.2019

Поводом празника општине Димитровград на свечаној седници уручена општинска награда и признања

У присуству бројних високих званица, представника дипломатског кора, јавног и политичког живота из Србије и Бугарске, у сали Центра за културу одржана је свечана седница поводом празника општине Димитровград.

Централна свечаност, коју је отворио председник Скупштине општине Зоран Ђуров, започела извођењем химне „Боже правде“. Ђуров је рекао да је велика привилегија што може пожелети добродошлицу свима који су овде у Димитровграду на овакав важан дан. Пожелео је свима срећан празник и поручио Димитровграђанима да се никад не предају и не одустају.

Након приказивања петнаестоминутног промотивног филма о општини Димитровград, присутнима се обратио председник општине Владица Димитров, који је честитао празник и истакао да је веома поносан што је Димитровграђан или Цариброђанин.

“Многе власти су се мењале, али свако је оставио свој неки траг. Свако је дао свој допринос за развој града. Ја сам засигурно поносан, јер смо ми оставили многа добра дела, која ће памтити наше будуће генерације” – додао је Димитров.

Његова екселенција Амбасадор Републике Бугарске у Београду, Радко Влајков честитао је Дан општине и пожелео грађанима Цариброда много здравља и успеха, истичући да је Бугарска веран пријатељ и пружалац подршке у свакој покренутој иницијативи.

“Данас Цариброд изгледа оптимистичније. Један град пун живота, који повезује јужни и југоисточни део Европе. То је град који подржава и српски и бугарски народ” – казао је Влајков.

Централни део данашње седнице била је додела општинске награде и признања најзаслужнијим установама, институцијама и појединцима. Општинска награда у виду златника припала је Јавном предузећу “Комуналац” за изузетан допринос у развоју комуналне инфраструктуре и општине у целини.

Такође, додељена су и општинска признања, чији су овогодишњи носиоци – доц. др Весна Николов, за изузетан допринос у области здравства, предшколска установа “8. септембар” за допринос у развоју предшколског образовања на територији општине, “Фруитс & Берриес” и “Воће и Бобице” за постигнуте изузетне резултате у воћарству, Стамбол Гештамов за промоцију туристичког потенцијала општине и Илија Нотев, председник Савета МЗ Трнски Одоровци за показану преданост у решавању проблема у селу.

Ове године, посебно признање поводом празника града додељено је Зорани Михајловић, потпредседници Владе Републике Србије и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, за изузетан допринос у развоју општине.

Извор: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top