Још један инвеститор у радној зони Белеш – бугарска фирма “Antony Design”    -    Дан општине Димитровград - најава    -    Димитровград део “Септембарских укуса” у Белом двору    -    У Поганову отворена ликовна колонија “Погановски манастир 2019”    -    КУД “Цариброд” отворио Међународни фестивал “Силесиа” у Пољској    -    Конференција за новинаре председника општине Димитровград    -    Димитров и Цоневић обишли градилишта на територији општине Димитровград    -    Општина Димитрвград одредила простор за шетњу паса    -    Отпочело асфалтирање деонице регионалног пута    -    Лепа Брена у Димитровграду!    -   
Ускоро радови на другој фази пута Планиница – Бански Дол – Поганово ДОГАЂАЈИ 22.08.2019

Ускоро радови на другој фази пута Планиница – Бански Дол – Поганово

Крајем овог или почетком следећег месеца почињу радови на другој фази пута Планиница – Бански Дол – Поганово. Према речима Жана Цоневића, помоћника председника општине задуженог за комуналну делатност и путну инфраструктуру, радови ће почети из смера Поганова и како он каже то је захтевнија деоница од оне која је урађена прошле године.

Цоневић наглашава да ће на том делу, поред асфалтирања, бити урађено 13 подземних одвода за атмосферску воду, као и да је пут пројектован за средње тешки саобаћај. За камионе ће ипак бити потребна дозвола саобраћајног инспектора, а са обе стране пута биће постављене и банкине.

Планирана ширина пута је три и по метра, а проширења на кривинама ће бити широка од пет и по до шест метара, док је дужина те деонице шест километара и шесто метара. Вредност радова је 85 милиона динара, а финансијер је Јавно предузеће „Путеви Србије“.

На тај начин ће се Поганово и околина повезати са општинским центром Димитровградом путем који је 12 километара краћи, од до сад уобичајене деонице преко “старог ауто-пута“ и Сукова.

Извор: Портал ФАР


В края на този или в началото на следващия месец започва работата върху втората фаза на пътя 
Планиница – Бански Дол – Поганово. Според думите на Жан Цоневич, помощник-кмет на общината, отговорен за комунални дейности и пътна инфраструктура, дейностите ще започнат от посоката на Поганово и според него това е по-взискателен участък от този, който е направен миналата година.

Цоневич каза, че на тази част, освен асфалтиране, ще бъдат направени 13 подземни отводни канала за атмосферна вода и че пътят е проектиран за средно наторварен трафик. За камионите ще е необходимо разрешително от страна на инспектор по движението, а от двете страни на пътя ще се сложи предпазна ограда.

Планираната широчина на пътя е три метра и половина, разширенията на завоите ще бъдат от пет и половина до шест метра, а дължината на този участък е шест километра и шестстотин метра. Стойността на инвестицията е 85 милиона динара, а се финансира от страна на Публичното предприятие „Пътищата на Сърбия“.

По този начин Поганово и околността ще се свържат с общинския център Цариброд с път, който е 12 километра по-кратък, от досегашния участък през "старата магистрала" и Суково.

Източник: Портал ФАР

close

Притисните "ЕНТЕР" за претрагу или "ЕСЦ" да бисте затворили прозор.

top